Будлея 'Бял букет'

Buddleja Davidii 'White Bouquet'

4.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Широколистен храст който достига до 2.5м височина и ширина. Листата са много дълги и заострени,  тъмнозелени отгоре с бели филцови долни страни. Цъфти от юли нататък с ароматни къси закръглени гроздове на дълги стройни мехури. "White Bouquet" е един от най-старите и може би най-добрият от белите цветя.

Присадено на
Височина до
0.9м
Диаметър до
Цъфтеж
V-IX
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
35°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Будлея „Бял букет“ или още наричана Пеперуден храст и Летен люляк е непретенциозен, дребен цъфтящ храст. Растежът и е бърз, достига височина и ширина до 2.5м. Листната маса е съставена от заострени, пепеляви, тъмнозелени листа, образуващи не много гъст храст. Цъфтежът и е особено обилен и продължителен – от юни до септември. Цветчетата са много на брой, събрани в гроздове, в чисто бял цвят. Растението е студоустойчиво, развива се най-добре на слънчеви места с умерено влажна почва. Бялата Будлея е предпочитана заради високата декоративна стойност на цъфтежа си и често се използва като единичен или групов акцент в градината.

Често задавани въпроси за Будлея 'Бял букет'

В какъв вид ще получа поръчаната Будлея? • На контейнер - Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира (най-вероятно би бил 2л), като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Колко време мога да съхранявам получената Будлея? • На контейнер - Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. Кога да засадя получената Будлея? • Растенията на контейнер, бихте могли да засадите през целия сезон – от пролетта до късна есен. Ние препоръчваме да избягвате най-студените зимни дни и летните горещини. Как да засадя получената Будлея? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Същинско засаждане /за растения на контейнер/ – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получената Будлея след засаждане? • Поливайте редовно, особено през летните месеци. • Почиствайте от изсъхнали и болни клонки и листа. • Подрязвайте през пролетта и есента. • Торете веднъж годишно с подходяща тор. • Премахвайте прецъфтелите цветове своевременно.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Божур 'Двойно бяло'
Paeonia lactiflora 'White double'

11.99лв.

Божур 'Сара Бернхард'
Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt'

11.99лв.

Сибирски ирис 'Танцувай, Балерино'
Сибирски ирис 'Танцувай, Балерино'
Iris Sibirica 'Dance Ballerina Dance'

6.99лв.

Хортензия 'Диамантино®'
Хортензия 'Диамантино®'
Hydrangea paniculata 'DIAMANTINO®'

12.99лв.

Хортензия 'Розов Диамант'
Хортензия 'Розов Диамант'
Hydrangea paniculata 'Pink Diamond'

8.99лв.

Хемерокалис 'Покрайнините на Венеция'
Hemerocallis 'Venetian fringe'

11.99лв.

Продължи пазаруването

Количка