Начало

Божур ‘Д-р Александър Флеминг’

Божур ‘Д-р Александър Флеминг’

Paeonia lactiflora ‘Dr. Alexander Fleming’

12.99лв.

Изчерпан

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Градински Божур „д-р Александър Флеминг “ е сорт широколистен, многогодишен храст от вид „Божур“, изключително популярен по света. Достига височина от около 1м., като се развива с умерени темпове. Листната му маса е съставена от леко издължени, матово зелени листа, а стеблата са здрави и изправени, поддържащи добре цвета. Абсолютно устойчив на вредители и студ, предпочита от слънце до шарена сянка и умерена почвена влажност.
Цъфтежът на „д-р Александър Флеминг“ е в началото на лятото, счита се за особено красив и сравнително обилен. Цветовете му са двойни, едри (до 20см), гъсти и ароматни, като централните венчелистчета имат склонност да се завиват навътре и това им придава овална форма. Цъфти в яко розов цвят. Изключително популярен като ефектно допълнение за всяка градина.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Градинският божур или „Paeonia lactiflora“ е вид тревисто, целогодишно, цъфтящо растение от семейство „Paeoniaceae“ с произход Тибет. На височина достига между 50-80см. Листната маса на Божура се състои от триделни листа с приблизително големина от 20-40см. Цъфтежът му започва в края на пролетта, с цветчета с форма на купа и средна големина. Би могъл да се срещне в доста разцветки. Градинският божур е особено студоустойчив, с висока декоративна стойност и често използван в Китайската народна медицина.

В какъв вид ще получа поръчания Божур?

Ще получите поръчания Божур в контейнер, най-често P9 т.е. 0.5л. Ние като професионалисти изцяло съобразяваме размера на контейнера с растежа и развитието на растенията.
Колко време мога да съхранявам Божур преди засаждане?

Може да отглеждате поръчаните растения в контейнер дълго време или докато той не стане неподходящ (твърде малък) за него.

Грижите, които трябва да полагате за Божура са базови – поливане, почистване на изсъхнали листа и клонки и осигуряване на достатъчно светлина.

Позиционирайте контейнера на добре осветено място, без директна слънчева светлина. Защитен от силни течения на умерена температура.
Кога да засадя Божур?

Препоръчваме Божурът да бъде засаждан през есента. Това ще му позволи да се прихване, да развие коренова система и да цъфне през следващата пролет. Въпреки това растенията закупени в контейнер може да засадите през целия вегетативен сезон – от пролетта до есента.
Как да засадя Божур?

Засаждането на Божур е стандартно, подгответе мястото като го почистите от плевели, камъни и пр. Нека позиционирането на растенията бъде на слънчево до полусенчесто място. Изкопайте дупка два пъти по-голяма от контейнера. Насипете на дъното малко количество рохкава, плодородна почва. Извадете растението от контейнера и го поставете заедно с майчината пръст в дупката. Засипете с почва и трамбовайте леко. Полейте обилно след засаждане.
Как да се грижа за Божура след засаждане?

Поливайте редовно през първата година.

Торете два пъти годишно с тор за цъфтящи.

Подрязвайте след прецъфтяване.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Поливане