Берберис ‘Коринита’

Berberis thunbergii ‘Coronita’

9.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Берберис „Коронита” е широколистен, джуджевиден храст. Растежът му е бавен – до 10см годишно като достига максимална височина от 2м. Листната маса е съставена от малки ярко червени листа със светло оцветена периферия, които през есента стават пурпурни.

Цъфтежът на “Коронита” е през месец май, а цветовете са дребни, звънчевидни с наситено жълт цвят. Те са последвани от малки елипсовидни плодове в червено, когато узреят. Берберисът вирее най-добре в дренирани почви, студоустойчив е и обичайно издържа до -35 градуса. Често влиза в употреба при изграждане на ниски или средни живи плетове.

Приблизителна височина в момента:

10 – 25см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Берберисът е род, включващ в себе си повече от 500 вида широколистни храсти. Цветът на листната им маса варира от светло до тъмно зелен, на размер листата обичайно са дребни, с правилна форма. Цъфтежът на храстите е красив, пролетно-летен, обилен с малки цветчета в различни цветове. Берберисите са непретенциозни растения, биха могли да се отглеждат в разнообразни по състав и ph почви, студоустойчиви и издръжливи на външно влияние. Предпочитани са за изграждане на ниски до средни живи плетове.

Какво е Берберис на контейнер?

Щом поръчате Берберис на контейнер той пристига при вас засаден и отглеждан в подбран от нас подходящ контейнер.
Кога да засадя Берберис?

Берберис може да засадите през пролетният или през есенният сезон. Неподходящи за засаждане са летните жеги и зимните мразове.
Как да подготвя Берберис за засаждане?

Полученият в контейнер Берберис няма нужда от особена подготовка преди засаждане.
Как да засадя жив плет от Берберис?

Засаждането на жив плет условно можем да разделим на две категории: едноредово и двуредово засаждане.

Едноредовото засаждане е особено предпочитано при растения от рода на Бербериса, които се развиват на широчина и заемат много място. При този вид засаждане растенията се засаждат на около 1.2м едно от друго.

Двуредовото засаждане се при растения то рода на Берберисите рядко се практикува. Поради голямата ширина, която достига при подобен род засаждане заема твърде много пространство.
Какви грижи да полагам след засаждане за Берберис?

Стандартно този вид храсти не изискват особени грижи. След правилният подбор на място е важно редовното умерено поливане, подрязване два пъти в годината и торене по желание. За по-специфични въпроси и информация относно Берберис, моля обърнете се към специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Контейнер

Цъфтеж

Температура

Поливане