Начало

Азалия ‘Амоенум’

Азалия ‘Амоенум’

Azalea japonica ‘Amoenum’

12.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Азалия „Амоенум“ е вечнозелен, нисък представител на род „Рододендрон“. Развива се като средно голям храст, достигащо височина от 1м. Клонките са силно разклонени, листната маса е особено дребна, не гъста, лъскава, в тревисто зелено.Цветовете на „Амоенум“ са със средно голям размер, позиционирани на върха на клонките, многобройни и покриват цялата повърхност на храста. Цъфтежът продължава дълго – от април до май, като е в невероятен искрящо розов цвят.

Приблизителна височина в момента:

20 – 25см

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Азалията е цъфтящ, листопаден или вечнозелен храст от рода на Рододендрона. Тя произхожда от Азия, като предимно се среща в Китай и Япония. В диво състояние достига височина от 60 до 250 см., като обичайно при домашно отглеждане се поддържа в по-малки размери. Листата и са неголеми и елипсовидни. Среща се в множество различни багри на цветовете, като цъфти през хладните сезони (пролет, есен), но при подходящи грижи цъфтеж би могъл да се наблюдава и през лятото.

В какъв вид ще получа поръчаните Рододендрони на контейнер?

Поръчаните на контейнер Рододендрони ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му най-често е 5л, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Колко време мога да съхранявам получените Рододендрони на контейнер?

Всички Рододендрони в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида и почистване от сухи и болни листа и клонки.

Мястото, на което да позиционирате контейнера би следвало да е с достатъчно слънчева светлина, но не директна.
Как да засадя получените Рододендрони на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте достатъчно голяма дупка съобразена с размера на контейнера, в които сте получили растението. При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с изискванията на Рододендрона.

Изборът на място е от изключителна важност – трябва да осигурите на Рододендрона плодородна почва и сенчесто място.

Поливане – повечето сортове обичайно имат нужда от редовно поливане през пролетта и лятото.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените растения на контейнер след тяхното засаждане?

Поливайте редовно.

Торете на всеки 2-3 години с подходяща тор.

Почиствайте от прецъфтелите цветове.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане