Арония в контейнер


4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Арония или „Aronia melanocarpa“ представлява широколистен, разклоняващ се листопаден храст. Обичайно достига височина до около 1.5-2м. Храстът е студо и сухоустойчив, предпочита слънчеви, умерено влажни места.
Листната му маса е гъста, матова и тъмнозелена, съставена от едри, овални листа. .
Цветовете му са бели или нежно розови, с кръгли или яйцевидни венчелистчета. Тичинките му са тъмно розови, около 18-20 на брой. Цъфти през пролетта.
Плодовете му са овални, с лъскав черен цвят и обикновено зреят през август. Въпреки стипчивия си вкус, те са безценни имуностимуланти, съдържат антиоксидантни съставки и спомагат за нормализиране на кръвното налягане, което ги прави така желани и ценени като лечебна храна.

Приблизителна височина в момента:
20 - 30см

Описание

Счита се, че плодните храсти от род Арония съдържат 2 до 3 вида, като един от тях е култивиран и широко разпространен в Европа – Aronia melanocarpa.Този вид ��редставлява среден по размер, разклоняващ се храст, който е непретенциозен откъм отглеждане и чиито плодове са изключително полезни за здравето.
Листната маса обичайно е лъскава и зелена, като през есента добива червен цвят. Височината е умерена до около 2-3м. Цъфтежът е обилен, в бяло или розово, без особен аромат, появяващ се в края на пролетта. Плодовете са онази част от растенията, заради която най-често се отглеждат. Те са дребни, с овална форма, на цвят – наситено черни. Обичайно могат да се видят през месец септември. Вкусовите им качества са добри, кат�� в свежо състояние са стипчиви, често се използват за преработка в рецепти с добавена захар, където разгръщат пълните си вкус и аромат.

Често задавани въпроси за Арония в контейнер

Как да подготвите за засаждане растението, което сте получили на контейнер? • Поставете за няколко часа контейнера в леген, пълен с вода на стайна температура, за да улесните изваждането на растението • Внимателно освободете плодния храст от съда, в който е бил поставен и огледайте внимателно корените му. Изрежете болните или гниещи части.. Как да засадите плодните храсти от контейнер? • • На първо място е важно да подберете и подготвите мястото, където ще засадите растенията. Най-добре би било то да е с плодородна, богата, добре дренирана почва и да предлага полусянка. • След като изберете подходящото място, продължете с почистването му от всички плевели, камъни и пр. • Прекопайте и изкопайте дупка в почвата с размер два пъти по-голям от този на кореновата система на растението. • Посипете дъното на дупката с рохкава, богата почва и по желание добавете тор, съобразена с нуждите на плодните храсти. • Подготовка на посадъчния материал – разопаковайте внимателно кореновата система на растението. Подрежете всички твърде дълги, изсъхнали или счупени корени и преминете към засаждане. • След като сте подготвили добре и мястото и посадъчния материал, е време за същинско засаждане. Поставете всеки корен в предварително изкопаната дупка, като се стараете той е да е центъра, да е вертикален и корените да са разпределени равномерно около стеблото. Засипете внимателно с пръст и тръмбовайте леко около основата. Полейте обилно с вода след засаждането.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Продължи пазаруването

Количка

Top