Арония в контейнер


4.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Арония или „Aronia melanocarpa“ представлява широколистен, разклоняващ се листопаден храст. Обичайно достига височина до около 1.5-2м. Храстът е студо и сухоустойчив, предпочита слънчеви, умерено влажни места.
Листната му маса е гъста, матова и тъмнозелена, съставена от едри, овални листа. .
Цветовете му са бели или нежно розови, с кръгли или яйцевидни венчелистчета. Тичинките му са тъмно розови, около 18-20 на брой. Цъфти през пролетта.
Плодовете му са овални, с лъскав черен цвят и обикновено зреят през август. Въпреки стипчивия си вкус, те са безценни имуностимуланти, съдържат антиоксидантни съставки и спомагат за нормализиране на кръвното налягане, което ги прави така желани и ценени като лечебна храна.

Приблизителна височина в момента:
20 - 30см

Описание

Счита се, че плодните храсти от род Арония съдържат 2 до 3 вида, като един от тях е култивиран и широко разпространен в Европа – Aronia melanocarpa.Този вид ��редставлява среден по размер, разклоняващ се храст, който е непретенциозен откъм отглеждане и чиито плодове са изключително полезни за здравето.
Листната маса обичайно е лъскава и зелена, като през есента добива червен цвят. Височината е умерена до около 2-3м. Цъфтежът е обилен, в бяло или розово, без особен аромат, появяващ се в края на пролетта. Плодовете са онази част от растенията, заради която най-често се отглеждат. Те са дребни, с овална форма, на цвят – наситено черни. Обичайно могат да се видят през месец септември. Вкусовите им качества са добри, кат�� в свежо състояние са стипчиви, често се използват за преработка в рецепти с добавена захар, където разгръщат пълните си вкус и аромат.

Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Последно разгледани

Канадска боровинка 'Смоуки'
Канадска боровинка 'Смоуки'
Amelenchier alnifolia 'Smokey'

10.99лв.

Продължи пазаруването

Количка

Top