Начало
Арония в контейнер

Арония в контейнер

Aronia melanocarpa

4.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Арония или „Aronia melanocarpa“ представлява широколистен, разклоняващ се листопаден храст. Обичайно достига височина до около 1.5-2м. Храстът е студо и сухоустойчив, предпочита слънчеви, умерено влажни места.
Листната му маса е гъста, матова и тъмнозелена, съставена от едри, овални листа. .
Цветовете му са бели или нежно розови, с кръгли или яйцевидни венчелистчета. Тичинките му са тъмно розови, около 18-20 на брой. Цъфти през пролетта.
Плодовете му са овални, с лъскав черен цвят и обикновено зреят през август. Въпреки стипчивия си вкус, те са безценни имуностимуланти, съдържат антиоксидантни съставки и спомагат за нормализиране на кръвното налягане, което ги прави така желани и ценени като лечебна храна.

Приблизителна височина в момента:
20 – 30см
Приблизителна височина в момента:
20 - 30 см
Описание
Допълнителна информация
Доставка

Счита се, че плодните храсти от род Арония съдържат 2 до 3 вида, като един от тях е култивиран и широко разпространен в Европа – Aronia melanocarpa.Този вид редставлява среден по размер, разклоняващ се храст, който е непретенциозен откъм отглеждане и чиито плодове са изключително полезни за здравето.
Листната маса обичайно е лъскава и зелена, като през есента добива червен цвят. Височината е умерена до около 2-3м. Цъфтежът е обилен, в бяло или розово, без особен аромат, появяващ се в края на пролетта. Плодовете са онази част от растенията, заради която най-често се отглеждат. Те са дребни, с овална форма, на цвят – наситено черни. Обичайно могат да се видят през месец септември. Вкусовите им качества са добри, кат в свежо състояние са стипчиви, често се използват за преработка в рецепти с добавена захар, където разгръщат пълните си вкус и аромат.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Контейнер