Начало
Армерия ‘Розея’

Армерия ‘Розея’

Armeria maritima 'Rosea'

5.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.
Гарантирано качество!
Сигурна опаковка.

Розова Армерия или наричана още Лъжичниче е цъфтящо, многогодишно, тревисто растение от род Армерия. Развива се като туфа с височина до около 40см. Листната маса е съставена от издължени, тесни, мечовидни листа с наситено зелен цвят. Видът е студоустойчив, като предпочита слънчево местоположение и умерена влажност.
Цъфтежът на Розовата Армерия е пролетно-летен, през месеците април-юни. Представен е от плътни, големи съцветия събрали в себе си цветчета с розов цвят и звездовидна форма. Изключително обичан и разпространен вид за допълнение към алпинеуми и скални кътове.

Описание
Допълнителна информация
Доставка

Армерия или още наричана Лъжичниче е род цъфтящи, многогодишни, тревисти растения, наброяващ повече от 90 сорта, с произход Средиземноморието. Височината им варира от 30 до 90см, като се развива като туфа от издължени, остри и тесни листа в тревисто зелен цвят, нараства умерено бързо. Цъфти с цветчета в сферична форма, разположени високо, гъсти, в розово, лилаво, бяло или комбинация от тях в зависимост от сорта. Подходящи са за използване при направа на алпинеуми, цъфтящи групови насаждения или в комбинация с други декоративни треви и храсти.

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер?

Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т.нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре.
Каква информация мога да получа от размера на контейнера?

По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т.е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота.
Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер?

Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението.

Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове.

Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина.
Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер?

Предварителна подготовка на мястото – изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали.

Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането.

Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно!
Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане?

Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до
Изложение
Контейнер
Цъфтеж
Диаметър до
Температура
Поливане