Начало

Американска боровинка ‘Синьо злато’

Американска боровинка ‘Синьо злато’

Vaccinium corymbosum ‘Blue gold’

13.99лв.

Изпращане по куриер до два работни дни.

Гарантирано качество!

Сигурна опаковка.

Американската боровинка (лат.„Vaccinium corymbosum“) е типичен Северно Американски вид, който в наши дни е култивиран и разпространен из целия свят. Растението представлява широколистен, опадлив храст с размери от 1.5 до 4м. Той е студоустойчив и предпочита кисели почви с умерена влажност. Листната му маса е съставена от плътни овални или копиевидни вечнозелени листа, дълги средно около 5-6 см. Цветовете му имат форма на камбана, могат да бъдат в бяло, бледо розово или червено, а понякога и зеленикаво. Плодовете на Американската боровинка са от червеникаво-лилави до тъмно сини, представляват зрънца с диаметър между 5-16 мм., които в края си завършват с разширена корона. Покрити са с епикутикуларен восък. На вкус са сладки, с променлива киселинност при узряване. Плодовете на Американската боровинка са богати на хранителни вещества и имат лечебно въздействие върху организма – лекуват болести на стомаха, бъбреците, атеросклерозата, подобряват зрението и предпазват хемоглобина в кръвта от разпадане. Vaccinium corymbosum е най-разпространената боровинка в днешно време.

Описание

Допълнителна информация

Доставка

Американска боровинка „Синьо злато“ е популярен, средно късен сорт. Достигащ височина на храста около 1.5м. Характерен е с енергичен растеж, изключителна студоустойчивост до -34С и непретенциозен към почвените условия. Добивите му са добри от около 6кг, а плодът е средно едър.
Цъфтежът е през месец май. Зренето е през месец август 1-10.
Листната маса е средна на размер и зелена, а през есента се обагря в червено.
Плодовете на „Синьо злато“ са средно големи, кръгли и с наситен син цвят. Месото им е сочно, плътно, твърдо и изключително сладко, с отлични вкусови качества.

В какъв вид ще получа поръчаните Американски/Канадски боровинки?

В контейнер – боровинки поръчани в контейнер ще получите засадени в саксия/контейнер P9 или 0.5л. Във всеки съд получавате по едно растение.
Колко време мога да съхранявам получите боровинки преди да ги засадя?

В контейнер – може да отглеждате ягодите в контейнера, в които сте ги получили до момента, в който самият той не стане твърде малък.
Кога да засадя Американска/Канадска боровинка?

Бихте могли да засадите боровинки през есента или през пролетта. Като и в двата случая ще получите отлични резултати.
Как да засадя Американска/Канадска боровинка?

В домашни условия ние препоръчваме да засадите боровинките в лека, хумусна почва, разположени на слънце до шарена сянка. Засаждането само по себе си е стандартно, изкопавате дупка двойно по-широка от контейнера, насипвате с плодородна почва на дъното и поставяте растението. Разстоянието между отделните корени трябва да е не по-малко от 1м.

Препоръчваме да подберете различни сортове, така че плододаването им да покрие целия сезон.
Как да се грижа за боровинките след засаждане?

Поливайте редовно до прихващане.

Отстранете всички неприхванали се корени.

Почиствайте редовно от изсъхнали и болни листа.

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Височина до

Изложение

Контейнер

Цъфтеж

Диаметър до

Температура

Поливане