Абелия 'Конти'

Abelia x Grandiflora 'Conti'

11.99лв.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Абелия „Конти“ е полувечнозелена, джуджевидна, компактна форма от вид „Абелия“. Достига височина до около 2-2.4м, като расте под формата на компактен храст. Листата и са широки, с яйцевидна форма с кремаво бял кант, който се обагря в розови нюанси от август до декември. Студоустойчива, с умерен бърз растеж и предпочитания за средно влажни почви и полусенчесто място.
Цъфтежът на „Конти“ е лятно-есенен през месеци юли-септември. Цветовете и са красиви, фуниевидни, леко разтворени, в прекрасна бяла багра, съчетаваща се идеално с интересните на цвят листа. Подходяща е акцент във всяка градина, като е от малкото цъфтящи видове, чувстващи се добре на сянка.

Приблизителна височина в момента: 
15 - 30см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
VI - X
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Абелия или „Abelia” на лат. е вид дребни храсти или саксийни растения с произход субтропичните райони на източна Азия. Развиват се умерено бързо, като растежът им е тясно свързан с местоположението – дали се отглеждат в саксия или в градината. Клончетата са тънки, дълги и увиснали клончета в розов цвят докато растенията са млади, а по-късно се оцветяват в кафяво. Листната маса на Абелиите се състои от средно големи, заострени при върха листенца, разположени срещуположно. Цъфтежът им е красив, с добри декоративни качества, цветчетата са с пет сраснали листчета, излизащи от пазвите на растенията. Обичайно са обагрени в бяло, но се среща и в розово, лилаво, жълто или комбинация от цветове. Растенията не са особено претенциозни, предпочитат шарена сянка и обилно поливане през лятото.

Често задавани въпроси за Абелия 'Конти'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Хемерокалис 'Островът на Джекил'
Hemerocallis 'Jekyll Island'

11.99лв.

Хортензия 'Херкулес'
Хортензия 'Херкулес'
Hydrangea paniculata 'Hercules'

11.99лв.

Вайгела 'Розея'
Вайгела 'Розея'
Weigela florida 'Rosea'

3.99лв.

Сибирски ирис 'Масло и захар'
Сибирски ирис 'Масло и захар'
Iris Sibirica 'Butter and sugar'

5.99лв.

Хортензия 'Либел'
Хортензия 'Либел'
Hydrangea macrophylla 'Libelle'

8.99лв.

Японска дюля 'Червена радост'
Японска дюля 'Червена радост'
Chaenomeles japonica 'Red joy'

7.99лв.

Хемерокалис 'Екзотично съкровище'
Hemerocallis 'Exotic Treasure'

11.99лв.

Последно разгледани

Клематис 'Монтана'
Клематис 'Монтана'
Clematis 'Montana'

10.99лв.

Западна туя 'Холмщтруп'
Западна туя 'Холмщтруп'
Thuja occ. 'Holmstrup'

6.99лв.

Кипарис '3 топки' 160-180см
Кипарис '3 топки' 160-180см
Cupressocyparis leylandii '3 ball'

199.99лв.

Продължи пазаруването

Количка