Абелия 'Конти'

Abelia x Grandiflora 'Conti'

11.99лв.

Изчерпан

Запишете се за имейл известие, когато продуктът е отново наличен.

Изпращане с Еконт до два работни дни
Заплащате при доставка
Доставката е за сметка на клиента

Абелия „Конти“ е полувечнозелена, джуджевидна, компактна форма от вид „Абелия“. Достига височина до около 2-2.4м, като расте под формата на компактен храст. Листата и са широки, с яйцевидна форма с кремаво бял кант, който се обагря в розови нюанси от август до декември. Студоустойчива, с умерен бърз растеж и предпочитания за средно влажни почви и полусенчесто място.
Цъфтежът на „Конти“ е лятно-есенен през месеци юли-септември. Цветовете и са красиви, фуниевидни, леко разтворени, в прекрасна бяла багра, съчетаваща се идеално с интересните на цвят листа. Подходяща е акцент във всяка градина, като е от малкото цъфтящи видове, чувстващи се добре на сянка.

Приблизителна височина в момента: 
15 - 30см
Присадено на
Височина до
Диаметър до
1.5м
Цъфтеж
VI - X
Плододаване
Поливане
Редовно
Температура
30°C/-15°C
Изложение
Слънце
Почва
Ароматност

Описание

Абелия или „Abelia” на лат. е вид дребни храсти или саксийни растения с произход субтропичните райони на източна Азия. Развиват се умерено бързо, като растежът им е тясно свързан с местоположението – дали се отглеждат в саксия или в градината. Клончетата са тънки, дълги и увиснали клончета в розов цвят докато растенията са млади, а по-късно се оцветяват в кафяво. Листната маса на Абелиите се състои от средно големи, заострени при върха листенца, разположени срещуположно. Цъфтежът им е красив, с добри декоративни качества, цветчетата са с пет сраснали листчета, излизащи от пазвите на растенията. Обичайно са обагрени в бяло, но се среща и в розово, лилаво, жълто или комбинация от цветове. Растенията не са особено претенциозни, предпочитат шарена сянка и обилно поливане през лятото.

Често задавани въпроси за Абелия 'Конти'

В какъв вид ще получа поръчаните цъфтящи храсти на контейнер? • Поръчаните растенията на контейнер ще получите засадени и отгледани в саксия или т. нар. контейнер. Големината му би могла да варира, като ние съобразяване възрастта и развитието на растението и подбираме правилният обем, в който видът поръчан от Вас би се чувствал и развивал най-добре. Каква информация мога да получа от размера на контейнера? • По всички световни стандартни възрастта и развитието на едно растение най-точно се определя именно от големината на контейнера т. е. колкото по-голям е той, толкова по развито е и избраното от Вас растение. Това е така, поради причината, че много растения имат нужда от подрязване или наземната им част умира през зимния сезон, което прави невъзможно оценяването на състоянието или възрастта им по критерии височина и гъстота. Колко време мога да съхранявам получите цъфтящи храсти на контейнер? • Всички растения в контейнер могат да се отглеждат в него за дълъг период от време или докато размерът му не стане неподходящ (твърде малък) за растението. • Грижите, които трябва да полагате за своите растения в контейнер са елементарни – поливане според вида, привързване към опора (ако това е необходимо) и почистване от сухи и болни листа, клонки и прецъфтели цветове. • Мястото, на което да позиционирате контейнера с растението се определя от вида на самото растение, но при всички случай до него трябва да достига достатъчно светлина. Как да засадя получените цъфтящи храсти на контейнер? • Предварителна подготовка на мястото - изкопайте два пъти по голяма дупка от контейнера, в които сте получили растението (отнася се за млади растения в контейнер P9). При желанието от Ваша страна на дъното на изкопа положете тор – изкуствена или оборска, съобразена с вида на растението, което сте подбрали. • Поливане – повечето видове обичайно имат нужда от обилно поливане при засаждането. • Същинско засаждане – извадете растението от контейнера, като внимателно разрохкате почвата около корените. Поставете го в изкопаната дупка заедно с майчината пръст. Засипете и тръмбовайте около основата внимателно! Как да се грижа за получените цъфтящи храсти на контейнер след тяхното засаждане? • Грижите, които е необходимо да полагате за Вашите цъфтящи храсти са строго индивидуални за всеки вид. Съветваме Ви добре да проучите изискванията на избраното растение преди да закупи и при нужда или съмнения от Ваша страна да се консултирате със специалист.


Доставка

  • Поръчките се изпращат с наложен платеж.
  • Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.
  • Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.
  • Поръчките се изпращат до два работни дни след заявяването им.
  • Всяка пратка има опция преглед и тест!

Може да харесате

Продължи пазаруването

Количка

Top